maanantai 30. heinäkuuta 2018

Espanjassa vauvan kanssa

Heippa! Me palattiin muutama päivä sitten takaisin kotiin Espanjan reissulta. Kerrankin oli jopa mukavaa palata Suomeen, kun täällä vaan helteet jatkuu. Ihanaa! Kyseessä oli meidän perheen ensimmäinen ulkomaanreissu kolmestaan. Viime vuonna vietettiin mun ystävän häitä Espanjassa, ja silloin Hugo oli myös matkassa mukana, mutta vielä masussa. Espanja on yksi mun lempikohteista, mutta Fuengirola oli vielä itselleni melko vieras paikka.


Oltiin vuokrattu tälle reissulle kaksio ihan Fuengirolan rantakadun vierestä. Paikka oli aivan loistava ja siitä oli lyhyt kävelymatka rannalle, kauppoihin, juna-asemalle yms. Vietettiin päivät pääsääntöisesti rannalla ja käveltiin myös paljon vaunulenkkejä rantakatua pitkin. Vauvan kanssa matkustus jännitti itseäni etukäteen, mutta meillä meni kaikki todella hyvin. Lennot sujuivat yhtä itkukohtausta lukuunottamatta hienosti ja rannalla Hugo jaksoi leikkiä monta tuntia varjossa. Seuraava reissu onkin sitten Kroatiaan elo-syyskuun vaihteessa!



Tässä muutama vinkki vauvan kanssa matkustukseen, joista koin meidän kohdalla olevan hyötyä:

- Varaa tarpeeksi ruokaa Suomesta, mikäli et halua antaa kohdemaan valmisruokia. Me haettiin muutama piltti "Suomi- kaupasta", jossa hinnat olivat sen mukaiset.. :D Paikallisten valmisruuissa näytti olevan muun muassa keksiä seassa. 

- Koita ajoittaa imetys/ pulloruokinta lennon nousuun ja laskuun, jotta paineen vaihtelut korvissa helpottavat. Tutti olisi tässä myös hyvä, jos lapsi sitä käyttää. 

- Ota lennolle mukaan uusia leluja, jotta lapsi jaksaa kiinnostua ja tutkia niitä. Me saatiin Hugon isoäidiltä mukaan lahjapaperiin paketoitu leluauto, joka avattiin sitten lennolla kun tylsyys meinasi iskeä. Tästä riitti iloa pitkäksi aikaa, todella hyvä idea! 

- Muista, että lämpö ja vieras ympäristö voivat vaikuttaa lapsen syömiseen, nukkumiseen tai käytökseen ylipäätään. Meidän poika syö kotona suht hyvin, mutta matkalla ei kelvannut kuin maito ja hedelmät. Nyt taas kotona syödään niin kuin ennenkin. Kun ei stressaa turhaan, niin loma menee varmasti kivasti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti