keskiviikko 24. toukokuuta 2017

ensimmäinen raskauskolmannes

Heippa ja kivaa keskiviikkoa! :)

Kuten oon aikasemmin sanonut, mulla on raskauden ensimmäinen kolmannes (eli trimesteri) onnellisesti takanapäin! Ensimmäiset 12 viikkoa ovat sikiön kannalta ne "kriittisimmät", raskaus todennäköisemmin päättyy keskenmenoon jo raskauden alussa, joten näiden viikkojen aikana eletään melko stressaavia aikoja. Eilen saatiin postissa kirje liittyen sikiön kehityshäiriöiden seulontaan ja itkuhan siinä taas tuli kun luettiin paperista, että tutkimuksessa ei ole todettu lisääntynyttä 21-trisomian riskiä. Mä en ensimmäisten viikkojen aikana tiennyt vielä olevani raskaana, joten elämäntavat olivat ei-suotuisat sikiölle ja niimpä huoli pienen hyvinvoinnista on ollut aiheellinen.

Kovaa pahoinvointia oli raskauden alussa, viikoilla 5-10, jolloin varsinkin aamuisin herätessä pidättelin oksennusta. Päivän mittaa huono olo helpotti ja illat ovat menneet hyvin. Alussa myös väsymys oli aivan uskomatonta, en ikinä olisi voinut kuvitella kuinka väsynyt voi oikeesti olla. Yöunet venyi helposti yli 12 tuntisiksi ja päiväunet nukuin aina kuin oli siihen mahdollisuus. Väsymystä on  vieläkin välillä, mutta enää en meinaa nukahtaa kesken työpäivän kuten ekoina viikkoina. 
Oon lukenut paljon netistä, mitä kaikkea mahdollisia oireita voisi pahimmillaan olla ja tietysti koulussa oon oppinut paljon koko raskausajasta, joten suht helpolla tässä ollaan selvitty tähän asti. Vauvamasua ei vielä kunnolla näy, iltaisin tosin turvottaa.. :) Sikiö painaa tällä hetkellä noin 38 g ja pituutta on noin 10 cm. Ihmeellistä miten nopeasti pikkunen kasvaa ja kehittyy! Parin viikon päästä meillä on toinen neuvolakäynti ja odotan sitä jo innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti